2019-04-23 13:29:21• hírek • Szatmár.ro

Kellemes meglepetés: egyetlen ittas vezetőt fogtak a rendőrök húsvét hétfőjén

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Megyei szinten sem volt szokásosan rossz a helyzet, mindössze 60 szabálysértést füleltek le a rend őrei húsvét másnapján. A háromnapos ünnep alatt azonban több gaztettre is sor került, nem csak erre.

A szabálysértésekért járó büntetések összege 12500 lejre rúgott április 22-én. Négy sofőrt fosztottak meg vezetői engedélyüktől és két forgalmi engedélyt tartottak vissza.

 

Az ittas vezetőt Nagykárolyban, a Viilor utcán állították félre a közlekedésiek hétfő délután 16:00 óra környékén. A 42 éves csomaközi férfit megfújatták. Az alkoholszonda 1,25 mg/l alkoholszintet mutatott a kilélegzett levegőben. A sofőrt a rendőrség a nagykárolyi kórházba szállította véralkoholszint mérés céljából.

 

Az illető ellen eljárást indítottak ittas vezetés vádjával.

 

Április 19-21-ig, péntektől vasárnapig 260 szabálysértést regisztráltak a megyében. Az idei húsvét sem múlhatott el busás közlekedési- és egyéb bírságok nélkül. A rendőrség munkatársai összesen 79500 lejtől szabadították meg a lakosság pénztárcáit az ünnepi hétvége alatt. Ebből 190 esetet a forgalmi rendszabályok be nem tartása miatt jelentettek, a továbbiakat a közrend megsértése miatt rótták ki az egyenruhások.

 

A három nap alatt 13 személy jogosítványát vették el ittas vezetés miatt, vagy azért, mert több mint 50 km/órával meghaladta az érvényes sebességhatárt.

 

Az ünnep egyéb gaztettekben is bővelkedett. Volt, akit csempészáru birtoklása miatt kapcsoltak le, mást pedig örvvadászat miatt vittek be a rendőrségre.

 

Pénteken Pusztadaróc községben találtak 380 ezer szál, az az 1900 karton cigarettát, melyet csempészárunak minősített a hatóság. A rendőrség különleges osztaga és a kriminalisztika is kivonult a helyszínre, úgy vizsgálták át a helyszínt. A lakóházban talált ukrán származású dohányárut lefoglalták, és eljárást indítottak az illető ellen.

 

Szombat hajnalban a nagykárolyi rendőrség munkatársai a külterületi ellenőrzési akció során bukkantak arra a 30 éves krasznaszentmiklósi fiatalemberre, aki orvvadászatra adta fejét a „szentmiklósi” éjszakában. Egy agárnak tűnő négylábúval és egy reflektorral felszerelkezve indult el otthonról. Nem járt szerencsével. Több váddal is illették, többek között tilalom idején való vadászattal, éjszakai vadászattal és reflektoros vagy autólámpás vadászattal, valamint agárral vagy keverék agárral történő vadászat vádjával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: